PANDUAN PERTAMA SEUMPAMANYA DI MALAYSIA & DI BUMI!

Bagaimana Anda Boleh JIMAT PULUHAN RIBU RINGGIT
Dengan Membeli PERABOT & KELENGKAPAN RUMAH
Secara TERUS DARI CHINA!!

ANDA BOLEH JIMAT LEBIH RM36,000 DENGAN BEDROOM SET INI SAHAJA!

Anda selalu tengok kedai perabot ni banyak yang “hidup segan mati tak mahu" kan? Kenapa pelanggan tak ramai tapi mereka masih boleh survive? Sebab mereka untung besar pada 1 barang. Tengok set bilik tidur tu. Di Malaysia harganya RM39,740. Di China, harganya baru 4,800 Yuan! (RM2,880) Bandingkan meja sisi dan meja solek tersebut. Ia lebih kurang sama sahaja, tetapi beza harganya macam langit dengan bumi kan?

Chandelier ni pula kat sana baru 2,000 Yuan (RM1,200). Kat sini lepas diskaun pun harganya dekat RM4,000! Cincai kira, jimat RM2,800 sebiji. Kalau anda beli 5? Dah jimat RM14,000 kat situ!

Karpet ni kat Malaysia harganya RM1,000 untuk panjang 6 kaki. Kedai tu kata karpet ni import dari Turki. Kalau panjang 8 kaki pula RM4,000, tapi dia bagi diskaun jadi RM2,000.

Anda tahu di China berapa? Untuk saiz 2.9 meter panjang (hampir 10 kaki) baru 1,200 yuan atau RM700+ sahaja! Tambah buat hati berbulu, rupanya karpet tu semua buat kat China aje, bukan Turki. Design 100% sejibik!

Baru-baru ni dua kali di tempat yang berlainan kami ternampak buaian ni. Harganya masing-masing RM1,300 & RM1,500. Tengok gambar kat bawah ni...

Kat sana baru 400 Yuan @ RM240 tau. Sebab tu kami beli dua terus hehe... 😏

Perhiasan rumah pun ada di sana. Sini satu set RM1,100+, kat sana baru 330 Yuan (RM198) je 😉

APA PERABOT ANDA NAK BELI?

Segala mak nenek perabot & hiasan rumah ada di sana!

Jom kita memborong di pusat perabot terbesar di dunia!

Tapi kalau nak pergi sana, jangan main redah je sebab anda PASTI akan menghadapi masalah-masalah ni...

  • Tak tahu lubuk tu di mana, dan bagaimana nak ke sana!
  • Tak tahu lokasi restoran makanan halal!
  • Tak tahu lokasi perabot murah VS mahal!
  • Tak tahu lokasi & cara book hotel yang jalan kaki je nak ke lubuk tu!
  • Tak tahu cara berkomunikasi dengan penduduk di sana!
  • Tak tahu cara minta diskaun, jimat duit shipping dan transportation!
  • Tak tahu apa ada jual kat sana & di mana lokasi kedainya!
  • Tak tahu barang apa yang berbaloi dibeli di sana!
  • MASALAH PALING BESAR - Tak tahu proses pembelian & penghantaran barang dari sana!

Serius, ianya bahaya dan anda mungkin tak jumpa tempat tu.

Silap-silap kena tipu lagi tau! (macam kami, sob sob... 😭)

Kerana itulah kami hasilkan...

BUKU & DVD PANDUAN PERABOT MURAH CHINA

SIAPA YANG BUAT PANDUAN NI? 🤔

Panduan ini telah dihasilkan oleh En Khalid Hamid dengan kerjasama BGST Resources Sdn Bhd (En Izat & Pn Zue). En Khalid merupakan seorang usahawan internet dan juga trader yang terkenal di Malaysia. Panduan trading yang beliau hasilkan telah dimiliki lebih 15,000 trader di serata Malaysia, Brunei, Singapura, dan Indonesia.

BGST pula merupakan shipping agent yang telah berpengalaman lebih 6 tahun menganjurkan kursus borong China dan membawa lebih 3,000 peserta trip borong ke Guangzhou, China. Para peserta yang mengikuti trip mereka telah berjaya menjana jualan sehingga puluhan ribu ringgit sebulan, dengan menjual barang yang diborong secara terus dari China.

En Khalid telah beberapa kali membeli perabot secara terus dari China dengan bantuan BGST. Kerjasama mereka telah menghasilkan panduan yang tepat dan lengkap mengenai proses pembelian perabot secara terus dari China. 😊

MENGAPAKAH PANDUAN INI DIHASILKAN?

SEBAB RAMAI SANGAT YANG NAK TAHU!

Idea menghasilkan panduan lengkap ni tercetus apabila salah satu post kami buat di FB mendapat bilangan Like, Komen, Tag dan Share yang SANGAT LUAR BIASA!

Ramai yang berminat nak tahu lebih lanjut tetapi untuk kami berkongsi lebih banyak info dan tips, kami memerlukan satu medium lain. Lebih banyak kajian, masa, tenaga dan wang ringgit telah kami keluarkan untuk berikan info yang lebih tepat lagi menyeluruh.

Jadi, kami pun terpaksalah redah sendiri. Mujurlah kami selamat pergi dan kembali dengan jayanya sebanyak beberapa kali.

PERABOT SATU KEPERLUAN, TAPI IA MEMAKAN BELANJA YANG TINGGI!

Rumah adalah satu keperluan, tapi apa gunanya ada rumah kalau tak ada perabot kan? Perabot pula bukannya sikit, banyak nak kena beli untuk lengkapkan rumah tu. Perabot biasa je dah mahal, apatah lagi yang cantik? Buat apa beli pada harga tinggi sedangkan anda boleh beli pada harga 3 - 5x ganda lebih rendah??? Perabot ni bukan macam baju yang selalu kena tukar. 5 - 10 tahun sekali baru rosak atau kena ganti. Alang-alang nak beli tu, baik beli yang bagus (tapi jimat) terus kan?

INFO NI ANDA TAKKAN JUMPA DALAM GUGEL!

Apa? Anda nak Gugel? Hahaha… silakan! Kalau anda gugel pun anda mungkin jumpa semula kandungan apa kami share dalam FB post yang viral tu, ataupun panduan secara umum bagaimana membeli barang di Guangzhou untuk berniaga. Itu sahaja. Info ni terlalu mahal! Anda tak akan jumpa di Gugel, kerana kami sendiri dah cuba cari info-info tersebut sebelum kami ke sana. Memang tak ada!

RAKYAT CHINA TAK NAK SHARE DENGAN DUNIA LUAR!

Cari dalam English pun tak jumpa bang. Sangat-sangat terhad info yang ada. Salah satu sebabnya ialah warga China kalau nak share apa-apa mereka gunakan platform mereka sendiri DALAM BAHASA CINA SEPENUHNYA.

Tahukah anda di China laman web seperti Google, Youtube, Instagram dan Facebook telah disekat? Whatsapp boleh tapi mereka tak pakai pun. Mereka pakai WeChat dan QQ sahaja.

MASALAH PENGINAPAN, LOKASI DAN KOMUNIKASI!

Selain itu, terlalu banyak cabaran kami tempuh. Ingat senang ke nak cari jalan ke lubuk ni? SUSAH WOO! Dah lah cakap macam ayam dengan itik. Diorang bukannya pandai cakap English. Macam mana nak tanya jalan? Kemudian, nak ke lubuk tu makan masa sejam setengah dari airport, bukannya terus sampai. HOTEL DEKAT LUBUK PERABOT TU TAK BOLEH BOOK ONLINE! Makanan halal memang menggagaulah nak cari. “Halal / Muslim” tu pun diorang tak tahu apekebendanye tu! Sebab itulah bila kami dah selamat membeli barang dari sana dan barangnya sampai, kami kena share lubuk rahsia ni dengan orang lain juga.

Jadi, itulah dia sebab-sebab utama kami menghasilkan panduan lengkap ni. Apa anda nak tahu, semuanya ada di dalam. Bukan setakat buku, video eksklusif sekali kami bagi tau! Kacak tak kami? Nyeh nyeh nyeh… 😎

BELI SATU BARANG PUN BOLEH JIMAT BANYAK?!

Beli perabot kat China ni tak sesuai untuk mereka yang nak beli sikit, tapi ada barang yang sangat berbaloi kalau anda tahu perbezaan harganya di Malaysia walaupun untuk 1 unit! Contohnya macam Emperor Leather Sofa set ni. Kat sini dalam RM20,000 – 30,000. Kalau kat sana bawah RM6,000 (10,000 Yuan) pun boleh dapat (kena tahu lah nak cari di mana, ada kami share dalam panduan tu). Jadi, beli satu barang ni pun penjimatannya dah boleh cover kos flight + visa + hotel + shipping. Nampak tak?

Katil ni pun sama juga. Sepupu kami kata katil macam saya punya ni di Malaysia harganya lebih RM20,000. KATIL JE TAU! Giler terkejut dibuatnya, sebab kat sana satu set baru RM2,880. SATU SET TAU, BUKAN KATIL JE! Side table dapat dua pulak tu!

Panduan ni sesuai untuk semua lapisan masyarakat, terutamanya umat Islam kerana kami akan bagitahu di mana lokasi restoran halal. Jika anda dari Brunei, Singapura dan Indonesia, panduan ini juga sesuai untuk anda asalkan anda faham Bahasa Malaysia. Soal penghantaran perabot pula, anda boleh pilih samada mahu menggunakan "shipping agent" dari Malaysia atau dari negara anda.

Dengan panduan ini, anda tak perlu buang masa. Anda tak akan teraba-raba. Anda tak perlu tinggal lama di sana. Anda tak perlu takut ditipu atau tersilap langkah. Anda akan tahu bagaimana nak ke sana daripada Malaysia, tinggal di mana dan makan di mana. Anda boleh terus tahu di mana tempat untuk membeli kesemua barangan yang anda perlukan. Anda boleh elak 5 tempat yang akan membuang masa anda. You’ll make the most of your time there and avoid making our costly mistakes!

PANDUAN NI SANGAT SESUAI UNTUK MEREKA YANG NAK:

  • Jimat banyak wang dalam membeli perabot
  • Sumbat perabot-perabot untuk masuk rumah baru
  • Nak design perabot yang special dan belum masuk ke Malaysia
  • Nak beli banyak perabot sekaligus untuk kedai / restoran / pejabat sendiri
  • Nak beli perabot / hiasan tertentu untuk rumah
  • Property investor yang nak masukkan perabot ke dalam rumah untuk disewakan
  • Berniaga perabot secara kecil-kecilan (tetapi, ada perkara anda perlu awasi. Dalam panduan ni ada kami ceritakan).

AWAS! PANDUAN INI TIDAK SESUAI UNTUK MEREKA YANG...

  • Tidak mempunyai wang tunai, sebab di sana kad kredit tidak boleh digunakan.
  • Nak barang cepat, kerana proses penghantaran akan memakan masa.
  • Berhajat nak beli barang sikit-sikit (kerana anda akan rugi pada shipping cost).
  • Tinggal di flat / apartment / kondominium, kerana barang bersaiz besar sukar untuk dibawa naik ke rumah anda.

INI ANTARA ISI KANDUNGAN PANDUAN INI...

  • 5 tempat yang tak perlu anda buang masa untuk survey.
  • 3 lokasi restoran halal.
  • Suasana membeli-belah di sana melalui video yang disediakan.
  • Peta lokasi di mana tempat anda patut memulakan “furniture hunting” anda.
  • Cara ke sana dari Malaysia atau dari mana-mana sahaja.
  • 3 hotel terbaik yang patut anda pilih beserta sebab-sebabnya.
  • 15 barangan yang berbaloi dibeli di sana.
  • Bagaimana jimat ribuan Yuan shipping & transportation charges supplier di sana.
  • Step-by-step proses pembelian sampailah ke penghantaran perabot ke pintu rumah anda.
  • Skrip & tips berunding untuk dapatkan diskaun & tanpa perlu bayar deposit yang tinggi!
  • Apps smartphone yang wajib install sebelum anda ke sana.
  • BONUS! Bagaimana membeli perabot tanpa perlu ke China
  • DAN MACAM-MACAM LAGI LAH! MEMANG LENGKAP KAW-KAW DARI A SAMPAI Z!

TESTIMONIAL IKHLAS DARI MEREKA YANG TELAH KE SANA 😄

  • Faizal Nayan, pemilik butik muslimah FANA Couture

    Semua perabot [sofa, dining chair, coffee table, tv hang dan pelbagai] rumah dibawa masuk dari Guangzhou sebab jimat dan murah sangat! 70% lagi murah!
  • Pn Sharifah

    Lebih murah dan amatlah berpatutan, terlalu besar bandar sampai 4 hari pun tak cukup dan terlalu banyak pilihan dengan semuanya cantik-cantik. Jimat berkali-kali ganda!
  • Madestill SB

    Pelbagai pilihan, harga jauh lebih rendah, boleh customise, design terkini, keadaan selesa dan tersusun!
  • Rita Hartini, Prestige Wedding, 0122967591, FB Prestige Wedding By Rita, IG @prestigemalaywedding

    Design memang tiada di KL, harga murah sangat-sangat, harga sini RM1,000 sana baru RM200, barang sampai direct ke stor, packaging sangat superb!
  • Rita Hartini

    Wedding planner yang beli sofa cantik di China untuk majlis persandingan selebriti Raja Farah!
  • EA

    Umpama ekspo setiap hari, pelbagai pilihan perabot dan tekstil, harga lebih murah dan berbaloi!
  • EA

    Harga lebih murah walaupun selepas ditambah shipping cost!
  • EA

    Complete solution A-Z!

APAKAH YANG BAKAL ANDA TERIMA DALAM PAKEJ PANDUAN PERABOT MURAH CHINA INI?

Buku berwarna-warni setebal 159 muka surat & DVD eksklusif berdurasi 48 minit.

JOM KITA LAYAN KEJAP PREVIEW DVD TU. 1.5 MINIT JE...

money back logo

30 HARI JAMINAN PEMULANGAN WANG TANPA SYARAT!

Kami menawarkan jaminan pemulangan wang selama 30 HARI untuk panduan ini. Kami tak akan tanya banyak, kami akan terus pulangkan wang anda tanpa apa-apa syarat, malah anda tak perlu pun pulangkan buku & DVD tersebut. Kami berani menawarkan jaminan ini kerana kami yakin dengan kualiti ilmu yang disampaikan. 👍🙂

"MANTAP, SAYA NAK PANDUAN NI SEKARANG JUGA!"

TUNGGU DULU! PROMOSI TERHAD:

Sempena pelancaran panduan ini, kami akan turut menghadiahkan anda 2 barangan eksklusif berikut:

T-shirt Perabot Murah China bernilai RM39

Pen Ajaib 4-in-1 bernilai RM49

(pengesan duit palsu, laser, pen biasa dan pen magic)

"WOW! SAYA DAH TAK SABAR DAH NI! BERAPAKAH HARGANYA?"

Kalau anda tak tahu tips dapat tiket flight murah, anda mungkin dapat harga RM500+ berbanding RM300+. Anda akan rugi RM200+ di situ.

Kemudian, anda book hotel yang jauh dari lubuk perabot tu (sebab anda tak tahu di mana hotel terdekat & cara book hotel tersebut). Anda bayar ekstra RM150 satu malam, dan tambang teksi pergi balik 100 Yuan (RM60) sehari. Jika anda stay sana 3 malam, anda rugi lagi (RM150 + RM60) x 3 hari = RM630.

Nak ke lubuk tu kena naik teksi dari airport, tapi mereka tak faham tulisan rumi! Silap naik teksi, anda mungkin kena bayar tambang sehingga 500 Yuan (RM300) berbanding 250 Yuan (RM150) sahaja dengan teksi yang betul. Jadi, untuk tambang pergi - balik, anda lebur lagi RM150 x 2 = RM300.

Anda ikut cakap kedai suruh bayar caj hantar barang ke port, satu kedai akan caj 500 Yuan (RM300). Kalau 5 kedai, dah RM1,500! Sebenarnya, ada cara untuk jimat caj tersebut. Kami ada dedahkan dalam panduan ni. Kalau anda tak tahu caranya, anda akan "bakar" lagi RM1,500.

Anda tak tahu barang mana yang berbaloi untuk dibeli, kerana bukan semua barang di sana tu murah!

Kalau anda tak tahu 5 tempat yang anda wajib elak, anda akan buang banyak masa di sana!

Cara jimat shipping charges pun anda kena tahu, sebab ada formulanya yang tersendiri. Ada perabot yang bila ditambah shipping charges, dia jadi lagi mahal dari Malaysia tau!

FREE GIFT kami bagi tu pun dah bernilai RM88! (RM39 + RM49)

Jumlah penjimatan yang bakal anda terima ialah RM2,718!+ 😱

Itu tak termasuk lagi penjimatan dari segi harga perabot, tenaga dan masa yang sudah tentunya tidak ternilai! 😏

Kami boleh letak harga separuh dari itu pada harga RM1,359.

...tetapi, memandangkan panduan ini baru sahaja dilancarkan, kami akan terus tawarkan anda harga pengenalan iaitu...

RM 75 SAHAJA*

Ya, memang betul. Mata anda tak silap.

Buat masa ni harganya RM 75 sahaja!

Order sekarang juga, sebab kuota promosi cuma tinggal 45 unit sahaja lagi!

*termasuk GST 6%

Habis kuota promosi, harganya akan dilonjakkan ke RM198!

Harga panduan ni lebih rendah dari harga tiket pergi-balik ke sana. Itu belum lagi cerita pasal visa, hotel, tambang teksi dan sebagainya. 

Hadiah percuma hanya untuk 100 terawal sahaja. Serius, info di dalamnya terlalu berharga!  Dah lah anda boleh jimat hingga puluhan ribu ringgit, malah anda boleh kurangkan risiko anda dengan study dulu info A-Z tentang pembelian perabot secara terus dari sana. Video panduan ini akan membuatkan anda terasa seperti berada di sana!

Kami dulu siap kena tipu tau. Lepas tu ada satu tips tu kami tak tahu, yang mengakibatkan kami rugi beribu-ribu ringgit! 😭

Kalau anda tunggu lagi, satu hari nanti jangan terkejut jika anda dapati harga panduan ini bernilai RM500! Ye lah, nak jimat berpuluh ribu. Tu baru duit. Anda jimat masa, tenaga, kurang risiko, kurang pening kepala. Serius berbaloi! Jadi, masa harga rendah ni sapulah cepat-cepat. Boleh dapat free gift pula tu. 😘

Nak info free memang tak akan jumpa punya kat Gugel. Cubalah cari. Kami cabar anda. Lagi satu kalau dah habis stok, makan masa pula nak tunggu kami restock. Ini bukan ebook yer takat donlod donlod je. Hehehe...

"TAUKE PERABOT MESTI MARAH AWAK DEDAHKAN RAHSIA NI!"

Haha. Rakyat Malaysia ada 30 juta, tapi yang (bertuah) jumpa website ni (ehem-ehem, macam anda) berapa kerat je. Buku ni stok sikit je jadi jangan risau, ia dijamin tidak akan menjejaskan perniagaan mereka.

OK, saya dah takde punchline nak yakinkan anda. Anda scroll ke atas dan baca semulalah website ni ya hahaha 😅

10 SOALAN YANG SERING DITANYA (FAQ)

Adakah Panduan Ini Lengkap Menerangkan Segalanya? Perlu Beli Panduan Lain Ke Lepas Tu?

Ya, panduan Perabot Murah China (PMC) ini sangat lengkap! Anda tidak perlu memiliki panduan lain selepas ini kerana kami telah dedahkan segalanya di dalam buku dan DVD ini. Ia juga sesuai untuk mereka yang tidak pernah pergi ke luar negara.

Panduan Ni Dalam Bentuk Fizikal Ke Digital? Adakah Ianya Ada Dijual Di Mana-Mana Kedai Buku?

Panduan ini adalah dalam bentuk buku dan DVD yang akan dihantar ke alamat yang anda berikan dalam borang tempahan. Panduan ini hanya dipasarkan secara online sahaja di website kami, dan tidak terdapat di mana-mana kedai buku.

Adakah Panduan Ini Untuk Rakyat Malaysia Sahaja?

Tidak, panduan ini sesuai untuk semua negara. Anda hanya perlu tahu syarikat mana yang boleh bertindak sebagai shipping agent di negara anda. Itu sahaja.

Bilakah Tempahan Panduan Saya Akan Diterima?

Anda akan menerima Tracking Number dalam masa 7 hari, dan tempahan anda dijangka akan tiba dalam tempoh 1 minggu (dalam Malaysia) atau 2 minggu (luar negara) daripada hari penerimaan Tracking Number tersebut.

Apakah Kaedah Pembayaran Yang Diterima Untuk Menempah Panduan Ini?

Kami menerima pembayaran secara online, cash deposit machine, ATM transfer (semua bank) dan Paypal. Butiran pembayaran ada di dalam borang tempahan.

Adakah PMC Menjual Perabot atau Membuat Trip Borong Perabot Ke China?

Tidak, kami hanya menyediakan panduan untuk anda pergi sendiri dan terus beli perabot di sana sahaja. Sekiranya anda ingin mengikuti kursus dan trip borong China, anda boleh menghubungi pihak BGST Resources DI SINI.

Saya Beragama Islam. Adakah Lokasi Restoran Halal, Arah Kiblat dan Waktu Solat Di Sana Ada Diberitahu Dalam Panduan Ini?

Ya, kesemuanya ada diceritakan di dalam panduan ini.

Berapakah Harga Panduan Ini? Ada "FREE GIFT" Tak?

Harga panduan ini buat masa ni ialah RM 75 sahaja. Untuk 100 yang terawal, kami akan memberikan free gift “t-shirt eksklusif PMC” dan “pen ajaib 4-in-1”.

Jika Saya Tidak Berpuas Hati Dengan Panduan Ini, Bolehkah Saya Menuntut Pengembalian Wang Saya?

Ya, sudah tentu boleh. Kami memberikan tawaran pemulangan wang selama 30 hari jika anda tidak berpuas hati dengan panduan ini.  Ia satu tempoh yang cukup lama untuk menilai kualiti sesuatu produk. Anda cuma perlu email ke support@perabotmurahchina.com dan beritahu yang anda mahu memohon refund. Semudah itu sahaja! Anda tak perlu pulangkan Buku & DVD yang telah anda terima. Anggap sahajalah ia hadiah ikhlas daripada kami.

Sekiranya Saya Mempunyai Soalan Lain Sebelum Menempah Buku Tersebut, Bagaimanakah Cara Untuk Saya Menghubungi Pihak PMC?

Kami boleh dihubungi melalui saluran-saluran berikut:

1) Emel – support@perabotmurahchina.com

2) Facebook Page – Perabot Murah China

3) Instagram – @perabotmurahchina

4) Telefon / SMS / Whatsapp – +017 2304 900

MASIH LAGI TAK YAKIN?

Anda kiralah sendiri. Tiket flight pergi-balik je dah pun boleh cover "pelaburan" buku ni. Kalau anda tersilap langkah, anda bakal "membakar" duit anda. Ia bukan proses yang straight forward. Banyak risiko yang perlu anda elakkan!

Panduan ini boleh mengelakkan anda daripada rugi besar! Bukan sahaja dalam buku, video yang disediakan juga turut menunjukkan anda suasana di sana. Anda akan terasa seperti anda berada di sana dan boleh membuat persediaan rapi sebelum anda betul-betul nak pergi. Tolonglah buat keputusan yang bijak untuk diri anda!

Lagipun, apa anda nak takut? Kami menyediakan Money Back Guarantee selama 30 hari. Anda boleh mendapatkan panduan ini tanpa apa-apa risiko. 😊

Laman sesawang ini dimiliki oleh TFS KayaMuda Sdn Bhd (1159983-M) GST ID 000001716224