Home Tips Membeli Perabot Di China Lokasi Lubuk Perabot China Yang Jual Perabot Murah China Tu

Lokasi Lubuk Perabot China Yang Jual Perabot Murah China Tu

1037
0
SHARE
lokasi-lubuk-perabot-china-yang-jual-perabot-murah-china-tu-1

Lubuk perabot ini bukanlah terletak di Guangzhou. Guangzhou tu tempat borong barang-barang berniaga. 

Kalau anda nak ke lubuk perabot ni, anda perlu pergi ke Lecong Furniture City (di sana disebut Locong). Ia terletak dalam bandar Foshan, kira-kira 65 kilometer daripada airport Guangzhou (Baiyun International Airport – CAN). 

lokasi-lubuk-perabot-china-yang-jual-perabot-murah-china-tu-2

Kalau anda nak tahu, Lecong merupakan pusat perabot terbesar di dunia! Mereka export perabot ke seluruh pelusuk bumi ini termasuklah Malaysia. Kalau dah kilang besar dan pusatnya di sana, takkanlah anda beli kat situ harganya mahal kan? 🙂

Sana banyak pilihan, harga murah dan mempunyai design terkini. Ia kurang “hectic” berbanding Guangzhou. Suasana di Lecong lagi OK dari Guangzhou. Selain shopping perabot, tiada aktiviti lain yang perlu anda explore di sini. Orang memang datang sini sebab nak beli perabot je lah.

Makanan halal ada 3 yang dikenalpasti, begitu juga dengan hotel di lubuk itu sendiri. Sebenarnya banyak lagi info-info penting yang anda perlu tahu jika nak ke sana. Kalau anda nak tahu, anda boleh dapatkan PANDUAN INI.

Elok anda ambil tahu sebelum anda ke sana. Nak Google pun tak jumpa info di dalam panduan tu. Hanya mereka yang telah melaluinya sahaja akan tahu. 😀

Silakan SHARE post ni dengan rakan-rakan anda ya. Mungkin mereka pun nak tahu. 🙂

Terima kasih

Team Perabot Murah China

LEAVE A REPLY